CreaUnit

Burnswood

Het begon met een vonk

Geïnspireerd door het leven van pioniers in Canada, is het merk Burnswood ontstaan. Rond de eeuwwisseling werden de toenmalige kolonisten in het ruige Canada aan de voet van de Rocky Mountains door de elementen gedwongen het uiterste van hun inventieve vermogen en houtvoorraad te eisen. Zoals elke slimme vinding begon ook Burnswood met een eerste vonk.

Burnswood

Workflow

dna

Geïnspireerd door het leven van pioniers in Canada, met het bijpassende ruige, basic gevoel, is het logo van Burnswood ontstaan. Het beeldmerk is een combinatie van het bekende esdoornblad, dat prijkt op de vlag van Canada, en hetgeen Burnswood levert; vuur en warmte.

concept

De naam Burnswood staat voor wat de kachel doet: het verbranden van hout. Geen poespas, maar pure authenticiteit, dat is wat Burnswood is. Naast het ontwerp van de grafische look & feel, hebben we ook meegedacht in het ontwerp van de kachel zelf. We kozen niet voor glimmend en strak, maar robuust mat kachel-zwart met het gevoel van gietijzer.

creatie

Het stoken van je huis met stukhout is een bewuste keuze; puur en authentiek. De look & feel van Burnswood sluit hier naadloos op aan. Het heeft een robuuste, ruige en basic stijl. Het pure, ruige gevoel van Canada is de basis van de visuele uitingen van Burnswood.

web

Voor Burnswood hebben we een responsive website ontwikkeld geheel in stijl van de overige uitingen. Op de website kun je verschillende producttypes en specificaties vinden en er is een dealer locator geïmplementeerd.

content

Desmond Burnswood worstelt zich gehaast over het bevroren meer aan de voet van de Rocky Mountains. Zijn sneeuwschoenen zakken diep weg in de poedersneeuw. Het gesprokkelde brandhout lijkt bij elke stap zwaarder te worden in zijn armen. Onderweg heeft hij verse wolvensporen gezien van een roedel dat minstens 10 dieren telde. Met zijn vuurbuks kan hij twee of drie wolven wel aan maar tien hongerige roofdieren die bloed ruiken… Lees verder…